Vloeren

Wij leggen vloeren in de mortel of lijmen op chape. Natuursteen, parket, keramisch…: we plaatsen alle soorten vloeren met de grootste precisie.

Een vloer is van onschatbaar belang voor de uiteindelijke uitstraling van uw woning. Maar ook naar onderhoud, prijs en technische eigenschappen (vb. vloerverwarming) is er heel wat variatie mogelijk. Kiezen is dus niet eenvoudig – zeker als je weet dat een vloer decennialang moet meegaan. Bij Hacribo kunt u terecht voor professioneel advies rond prijzen en materialen.

Minstens even belangrijk is een goede plaatsing. Reken op onze vakmannen voor een onberispelijk eindresultaat – en dat binnen de afgesproken tijd en budget.

Wandtegels

Wandtegels in de douche, keuken, toilet, of zelfs in de woonkamer? Een wandtegel staat nog altijd mooi. Je hebt ze in alle prijsklassen, voor ieders budget.

Tegels (keramiek) zijn al bijna zo oud als de mens en ondervinden veel “concurrentie” van andere, nieuwere materialen zoals kurk, hout, laminaat en beton. Desondanks zijn ze de laatste jaren aan een ware opmars bezig. Dat komt omdat de voordelen van tegels ruimschoots opwegen tegen de nadelen: ze zijn vochtbestendig, makkelijk te onderhouden, ze verslijten niet, ze zijn hygiënisch en niet duur.

Maar het grootste voordeel van tegels is misschien wel hun quasi oneindige variatie. Ze zijn letterlijk in alle kleuren en vormen te verkrijgen, en dus kan je met tegels elke “look” bekomen die je maar wenst. Ze kunnen al dan niet geglazuurd zijn, vierkant, rechthoekig, rond of achthoekig, en met een oppervalkte variërend van 1 tot 8 cm² en meer.

Terrassen en opritten

Ook uw terras en oprit leggen we aan: in klinkers of in tegels, volgens uw smaak.

Klinkers in beton of natuursteen kunnen een hoge belasting aan en gaan een leven lang mee. Ze kunnen ook op hellingen aangelegd worden.

Tegels in natuursteen zijn iets duurder maar hebben een luxueuze uitstraling en blijven lang mooi. Blauwe steen is een goedkopere variant, maar vergt een professionele plaatsing op een goed gedraineerde ondergrond. Betontegels zijn dan weer goedkoop, sterk en decoratief. Voor makkelijk schoon te houden terrassen kiest u dan weer best voor keramiek.

Niet zeker welke optie voor u het best is? Vraag gerust raad aan één van onze specialisten.

 

Wandtegels in de woonkamer

Opvallend is dat wandtegels nu niet meer alleen hun nut bewijzen in badkamers, keukens en toiletten, maar ook in de living. Soms worden bijvoorbeeld vloertegels gewoon doorgetrokken naar de wand: technisch is dat perfect mogelijk, mits de juiste lijm en bevestigingstechniek worden gebruikt.

Belangrijk bij de keuze van tegels zijn niet alleen hun kleur, grootte en textuur, maar vooral ook hun mechanische eigenschappen (krasvastheid), thermische eigenschappen (bestandheid tegen temperatuurverschillen), en chemische eigenschappen (resistentie tegen chemische producten en vuil).

Zeer belangrijk is ook een correcte plaatsing. Ga hiervoor te rade bij Hacribo; onze professionele tegelzetters zorgen naast voor advies op maat ook voor een feilloos eindresultaat dat jaren meegaat.