Gevelreiniging

 

Uw gevel staat jarenlang bloot aan regen, wind, UV-stralen en fijn stof. Geen wonder dat zijn originele glorie geleidelijk aan verloren gaat. Is uw gevel ook toe aan een grondige opknapbeurt? Hacribo heeft de knowhow en ervaring voor een piekfijn eindresultaat.

Afhankelijk van het materiaal en de staat van uw gevel zijn verschillende opties voor gevelreiniging mogelijk .

  • zandstralen: kleine korrels zand worden onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Ideaal voor sterk vervuilde gevels, maar niet geschikt voor poreuze materialen.
  • stoomreinigen: reinigen met stoom op een temperatuur tussen 100 en 150°C. De goedkoopste oplossing en meest geschikt voor minder vervuilde gevels.
  • chemisch reinigen: reinigen met biologische of chemische producten. Zeer effectief om snel grote oppervlaktes te reinigen.

Bij Hacribo adviseren we u welke methode de beste is voor uw specifieke gevel.

Renovatie voegwerk

Is uw gevel niet alleen vuil, maar vertoont hij ook barsten of scheuren, dan is wat meer aandacht nodig. Zo’n gevel biedt immers niet langer de nodige bescherming tegen de elementen.

Om het voegwerk te renoveren, slijpen  we eerst het oude voegwerk uit de gevel. Daarna reinigen we deze nauwkeurig vooraleer we opnieuw voegen.

Idealiter wordt de gevel daarna geïmpregneerd of voorzien van een waterafstotende bescherming. Daardoor is deze beter beschermd tegen vocht, mossen en vuil en kan hij makkelijker gereinigd worden.

 

gevelreiniging